Sundhed

Grænseflader mellem privat- og arbejdsliv

Hvor går grænsen mellem privat- og arbejdsliv? Hvornår skal en arbejdsgiver blande sig og hvor går grænsen? Det er en hårfin  balancere hvor gode tiltag kan blive opfattet negativt eller som tvang. 

Tag emnet op i arbejdsmiljøorganisationen og diskuter hvilke aktiviteter I med fordel kan tilbyde medarbejderne og overvej om aktiviteter skal være frivillige eller ej.

 

Kost

Fokus på de gode madvaner er godt for alle. Tag evt. en snak om udbuddet i kantinen og vær opmærksom på at der er forskellige behov.
 

Motion

Motion er godt og kan dyrkes efter den enkeltes behov enten i arbejdstiden eller fritiden.

 

Søvn

Det er almindelig kendt at vi har brug for en god nats søvn. I kortere eller længere perioder kan det være vanskeligt at få en god nats søvn. Vi bliver påvirket af både arbejde, mails, sociale medier, tv, mobiltelefonen og tablets samt hverdagen gøremål helt ind til vi går i seng og måske har vi små børn der kræver opmærksomhed om natten. Alt sammen noget der forstyrrer vores søvn. 

Det er som udgangspunkt op til medarbejderne selv at styre deres søvn. Dog har der gennem de sidste par år været gentagne diskussioner om hvor vidt arbejdspladsen kan tillade sig at blande sig.

 

Helbred

Skal virksomheden tilbyde sundhedstjek til medarbejderne og hvad er udbyttet?
Er det for at hjælpe medarbejderne til et sundere liv, færre sygedage eller noget helt andet? Igen er det op til den enkelte medarbejder at sørge for et godt helbred, men hvilke muligheder vil virksomheden deltage i for at fremme sundhed på arbejdspladsen?

 

Påvirkninger i privatlivet

Påvirkninger som skilsmisse, sygdom og dødsfald i vores privatliv kan påvirke vore arbejdsliv. Hvordan tager virksomheden fat i manglende performance og omsorg i en kortere eller længere periode?

 

Rygning

Rygelovgivningen er gældende for alle virksomheder og det er op til virksomhederne selv at definere f.eks. rygepauser. Som virksomhed kan man vælge at tilbyde rygestopkurser til medarbejderne eller ligefrem forbyde rygning i arbejdstiden

Brug for rådgivning eller sparring omkring projekter
eller arbejdsmiljø?

Projekthuset Lebeck
v/Lene Lebeck

Kirkely 9A
6000 Kolding

  +45 51 95 80 80

lene@phll.dk

CVR. 35913289

Udfyld kontaktformularen herunder eller book et møde på telefonnummer 51 95 80 80

Tilbage