Vold, Krænkelser, mobning og chikane

Hvad er vold

Vold er når du bliver udsat for fysiske og psykiske påvirkninger af f.eks. borgere, pårørende, indsatte eller andre der ikke er ansat på din arbejdsplads.

Hvornår og hvordan starter det

En gang kan være en gang for meget. Berøring, spyt, spark, slag, trusler mod dig og/eller dine nærmeste enten fysisk eller på de sociale medier skal registreres.

Tabu

Vold er stadig et tabubelagt emne, ofte føler vi at det ikke betyder noget og vi selv er skyld i hændelsen. Hold konstant fokus emnet, vær med til bryde tabuet og få alle hændelser beskrevet og bearbejdet.

Sociale medier

Trusler mod dig og dine nærmeste fremsat på de sociale medier. Tonen er barsk og ubarmhjertig. Optræder disse hændelser i forbindelse med dit arbejde skal de registreres.

Hvad er Krænkelser, mobning og chikane

Krænkelser, mobning og chikane er når du bliver udsat for fysiske og psykiske påvirkninger af f.eks. leder eller kollega som er ansat i samme virksomhed. Både mænd og kvinder foretager mobning og chikane.

Hvornår og hvordan starter det

En gang kan være en gang for meget. Berøring, spyt, spark, slag, udelukkelse, trusler mod dig og/eller dine nærmeste enten fysisk eller på de sociale medier skal registreres.

Tabu

Krænkelser, mobning og chikane er stadig et tabubelagt emne, ofte føler vi at det ikke betyder noget og vi selv er skyld i hændelsen. Hold konstant fokus emnet, vær med til brede tabuet og få alle hændelser beskrevet og bearbejdet. 

Sociale medier

Krænkelser, mobning og chikane kan også foregå på de sociale medier. Tonen er barsk og ubarmhjertig. Optræder disse hændelser på arbejdspladsen, skal I tage hånd om det. Hvem har ansvaret for at det ikke sker eller udvikler sig og hvem har ansvaret for at stoppe det?

Tag emnet op i AMO og lav evt. en personalepolitik for området.

Brug for rådgivning eller sparring omkring projekter
eller arbejdsmiljø?
Projekthuset Lebeck
v/Lene Lebeck

Kirkely 9A
6000 Kolding

  +45 51 95 80 80

lene@phll.dk

CVR. 35913289

Udfyld kontaktformularen herunder eller book et møde på telefonnummer 51 95 80 80

Tilbage